Till toppen

Vad jag spanar på just nu

Har på senaste tiden sett så mycket fina toppar som går högt i halsen. Med en topp likt detta och bomberjackan så är verkligen 90-talet tillbaka. Något som är riktigt fint är ju även när bikinin är skuren likt detta. Man får kankse inte snyggaste brännan men helt klart perfekt om man spela lite volleyboll, ta en promenix på stranden eller bara vill vara lite mer påklädd än den i gamla vanliga trekantsbikinin. 
 
Nu är jag förresten klar med förlossningsbrevet. Då det var en del som ville läsa så tänkte jag att jag ska lägga ut det inom kort så att ni kan läsa lite hur jag tänker.
0 kommentarer

Nya Instagramuppdateringen - Så fungerar den

Folk men framförallt kändisarna håller på att bli helt galna vad gäller de nya förändringarna på Instagram. Det känns som om alla helt plötsligt fått panik och tror att deras konto kommer att utplånas från Instagram om följarna inte aktiverar att notiserna.
 
Från ett av exemplen här nedifrån kan ni se Molly Sandén bland annat skriva "OM du vill fortsätta kunna se mina framtida bilder så måste du blablabla". Jag har till och med läst att någon som skrev att "från och med imorgon kommer du bara se 10% av alla mina inlägg om du inte blablabla". SNARK, Vad trött jag blir! Läs på lite innan ni får panik. Det börjar likna viskleken. Här nedan har jag försökt att samla ihop info från lite olika källor om vad som egentligen kommer hända och hur du enkelt kan förbättra ditt instagramflöde (rätta mig gärna om jag missuppfattat något). Jag hoppas att det kan lugna er lite och framförallt INTE aktivera några notiser.
 
Så vad är det då som kommer att hända?
Likt de flesta andra sociala medier som Facebook, Twitter osv kommer Instagram att smygintroducera en algoritm i flödet. Algoritmen kommer att göra så att inlägg och konton som du troligtvis bryr dig mer om och tycker är underhållande kommer att visas först i flödet på Instagram.
 
Ta två sekunder och fundera på hur många inlägg du snabbt skrollar förbi varje dag som du egentligen inte bryr dig om. Jaha, ännu en bild på en frukostmacka med texten "dagens viktigaste måltid". Med tanke på de 500 kontona jag själv följer så skrollar jag definitivt förbi en hel del fler inlägg än de fåtal gånger jag stannar upp och faktiskt läser och ger ett hjärta till.
 
SANT ELLER FALSKT
 
Bilderna kommer sluta att visas i kronologisk ordning - SANT
De kommer prioriteras utefter vad du kan tänkas gilla. Det innebär när du går in på Instagram kl 11:00 kommer din bästa väns inlägg, som hon publicerade idag klockan 10:00 idag, troligtvis kommer att visas före Katy Perrys senaste inlägg om hennes konsert som hon hade i Kalifornien 02:30 imorse svensk tid. Att det inte är kronologiskt behöver alltså inte vara så hemskt som alla får det att låta.
 
Mina följare kommer inte kunna se alla mina inlägg - FALSKT
Först i flödet kommer de mest intressanta inläggen visas, därefter kommer de resterande inläggen att komma. Om man tänker efter så är detta är ett fantastisk sätt att få folk att inte random lägga ut bilder på vad som helst utan faktiskt tänka till en extra sväng på vad som skulle vara kul för folk att se.
 
Allt kommer att vara som innan om jag bara får mina följare att aktivera avisering - FALSKT
Nej. Det kommer inte förändra någonting. Det enda som kommer att hända är att dina följare kommer att få en miljard notiser varje gång du, och alla andra de aktivitet notiser för, lägger upp en bild. Man kommer alltså att spammas med plingande notiser från alla man följer vilket i sin tur kommer att ge en motsatt effekt.

 
 
Så vad kan du göra för att se inlägg från alla dina favoritinstagrammare först i flödet? Ja algoritmerna är ju inte helt klara enligt Instagram själva utan kommer att tweakas och förbättras med tiden. Till en början med kommer detta dessutom att smygstartas på vissa konton så det gäller inte alla med start från imorgon som många påstår. Men det du kan göra är att rätt och slätt börja interragera mer med det du gillar. Lägger någon upp en sjuhelsikes snygg bild, klicka på hjärtat! Lägger någon upp en spännande bild, lämna en kommentar! Helt enkelt sluta tjuvkika på bilder och börja ge cred och kärlek till personer som gör riktigt bra inlägg. Då kommer Instagram förstå att det är dessa konton/typer av inlägg du gillar och visa dem först i ditt flöde. 
 
Så take a chill pill and relax. Var inte rädd för förändingar. Det kan faktiskt betyda något riktigt bra!
2 kommentarer

BB väska del 1

Nu har vi landat hemma efter två mysiga dagar Hooks Herrgård och spa. Ska visa lite bilder längre fram men först upp: Peanuts del i BB-väskan. Jag är helt färdigpackad med min del och nu även hennes. Till Emil har jag skrivit en lista med saker som han kan packa ihop till sig själv sedan. Utöver att packa till sig själv är Emil teknik- och snacks-ansvarig. Jag har fyllt en hylla i kylskåpet med drickor och godsaker som INTE får röras förräns det är dags att åka upp till förlossningen. Perfekt med ett litet stash med godsaker som man kan fylla på energin med under allt kämpande.
 
 
Här är listan med sakerna till Peanut. Man kan ju omöjligt veta om vi bara behöver stanna på BB i 3 timmar eller 3 dagar. Men som tur är har vi ca 8 min med bilen hem så i värsta fall kan Emil bara åka hem och hämta. Så jag har försökt att packa så lite som möjligt. Har ni något annat tips som bara måste med till bebisen så får ni gärna tipsa. Jag tänker att våtservetter och blöjor är sådant man får där så det har jag inte brytt mig om. 
 
√ Omlottbody
√ Två par byxor
√ Tjocktröja
√ Mössor
√ Strumpor
√ Pyjamas
√ Två dregglisar
√ Snuttefilt
√ Kräkhandduk
√ Frottéhanddukar
√ En mysig filt
 
 
Jag har hört att man gärna ska sova med bebisfilten så att Peanut sedan känner igen mammans och pappans dofter. Tog en bild på Emil precis. Tycker att han sköter papparollen utmärkt redan nu haha.
4 kommentarer